(0) kommenttia

Pappilalle vuokra - 500 €/kk karsittin alaspäin

Pappila on Kirkkonummen keskustan ehkä historiallisesti arvokkain rakennus kirkon ohella.

Pitkään valmisteltu kirkkoherran virka-asunnon vuokra on saatu vihdoinkin päätettyä. Alkuperäisestä ehdotuksesta yli 1 500 eurosta vuokra painettiin alle 1 000 euroon kuukaudessa.

Ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherran käytössä oleva täysin remontoitu pappila on jo odottanut asukasta vuokraneuvottelujen takia. Ongelmana on ollut se, kuinka paljon kookkaasta pappilasta katsotaan kirkkoherran asunnoksi ja mikä taas seurakunnan muuhun käyttöön tarkoitetuksi.

Ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherralla on velvollisuus asua pappilassa. Käytäntö on nykyisin hyvin harvinainen. Kirkkoherra Lars-Henrik Höglund on hyväksynyt asumiesehdon virkaan tullessaan.

Seurakunnan yhteinen kirkkoneuvosto päätti torstai-iltana, että kirkkoherran asuintilaksi katsotaan pappilassa 108 neliötä. Vuokraksi tulee siten 981 euroa kuussa.

Asian esittelijä talousjohtaja Sirkkaliisa Cavonius esitti alunperin, että asuinpinta-ala on 150 neliötä, jolloin vuokraksi tulisi 1 556 euroa kuussa verohallinnon ohjeiden mukaan.  Torstain kokoukseen Cavonius oli karsinut neilömäärää ja vuokran 1 317 euroksi. Cavonius on koko ajan esittänyt, että pappilan vuokra-asiasta pitäisi hakea verohallinnon ennakkopäätös.

Onko iso sali asunto vai ei?

Kirkkoneuvosto päätyi kuitenkin omaan ratkaisuun eli asuintila on 108 neliötä, eikä asiassa aiota hakea ennakkopäätöstä verohallinnolta. Cavonius ja neuvoston puheenjohtaja kirkkoherra Timo Posti jättivät asiassa eriävät mielipiteet.

Kiistan ydin on pappilan 42 neliön sali, jota voidaan käyttää seurakunnan tilaisuuksiin. Kirkkoneuvoston mielestä se voidaan erottaa kirkkoherran asunnosta paljeovella. Talousjohtaja on eri mieltä, ja siksi asiasta pitäisi hakea ennakkoratkaisu verottajalta.

Lue: Tästä taustaa pappilasta ja vuokrakiistasta


(0) kommenttia

Kommentoi

(1) kommentti

Kirkkoherran vaali lähestyy, ehdokkaita jäljellä kolme − seurakuntalaiset eivät pääsee äänestämään, mutta tenttaamaan kylläkin

(5) kommenttia

Kansalaisopistolla on lähes 500 kurssia, mutta olisiko vielä jotain, jota puuttuu − opisto kutsuu ideoimaan

(0) kommenttia

Kokkien Suomen mestaruus on ratkaistu − Vuoden Kokki 2018 edustaa ravintolaa Siuntiossa

(11) kommenttia

Juna-aseman saneeraus alkaa vihdoinkin − jatkossa pyritään varmistamaan, että tunneli pysyy siistinä

(9) kommenttia

Golfkenttien murros jatkuu Kirkkonummella − Nyt velkainen Hirsala Golf muutti toimintaansa, viime vuonna Kurk Golf

(2) kommenttia

Hvitträskin ravintola lopettaa entisessä muodossa, ensi kesänä tilausravintola − Kirkkonummen suosituin nähtävyys

(0) kommenttia

Kunta purkaa huonokuntoisia mökkejä Siikajärvellä − Mutta miksi Kirkkonummi on perustanut aikanaan kokonaisen mökkikylän?

(11) kommenttia

Meidän pitäisi saada uusi lattia − tukea tarvitaan, jotta voimistellessa ei tule rasitusvammoja nuoriin jalkoihin

(6) kommenttia

Rakennus näyttää hylätyltä, mutta lupa-asiat ovat vielä kunnossa − poikien leikki tulella aiheutti rajun palon

(2) kommenttia

Kirkkonummelaiset yrittäjät avaavat jo kolmannen tanssikoulun, vuorossa Espoo − sirkusta, joogaa, akrobatiaa, tankotanssia

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx